Cel mai recent reportaj de investigaţie al corespondentei Euractiv din Bulgaria, Valia Ahcieva, arată că autorităţile ascund rezultatele testelor serologice, care sugerează că o mare parte a populaţiei a devenit deja imună la Covid-19.

Redăm articolul pe larg din Euractiv, tradus de Rador:

Cele descoperite pun în lumină încălcări ale regulilor UE de protecţie a datelor în privinţa testelor realizate de autorităţile publice. De asemenea, devine clar că staţiunea de schi Bansko, unde se bănuia că ar fi existat o concentraţie mai mare de cazuri de Covid şi timp de două săptămâni a fost impusă o carantină sub strictul control al poliţiei, nu a fost un focar de infecţie.

Un avertizor din Bansko a relatat despre testarea în masă care s-a făcut fără ca cetăţenii să fie înştiinţaţi despre rezultat. Dimpotrivă, primarul din Bansko a fost informat despre rezultatele celor care au avut rezultat pozitiv şi chiar a fotografiat probele. Afirmaţiile avertizorului au fost confirmate în interviuri ulterioare de unele cadre medicale.

Persoanele care au prezentat rezultat pozitiv la testarea serologică, aproximativ 8% din populaţie, au fost supuse unui test PCR suplimentar care a ieşit în toate cazurile negativ.

mai mult la  /universul.net/

Lasă un răspuns