”Ruşi expulzaţi din Bulgaria pentru spionaj, alţi ruşi inculpaţi pentru otrăvire. Niciodată Sofia nu a sfidat atât de tare Moscova, partenerul său tradiţional devenit prea problematic în ochii Occidentului, care cere Bulgariei „să taie cordonul” care o leagă de Rusia. Experţi intervievaţi de agenţia de presă franceză observă cu atenţie acest episod fără precedent…”

Asta scria zilele trecute France Press într-o analiză care detaliază efortul de smulgere a Bulgariei din strânsoarea sufocantă a Rusiei. Chiar dacă nu au îngroșat literele, cele două cuvinte cheie sunt FĂRĂ PRECEDENT.

Fără precedent este și decizia Washingtonului de a anunța, în scurt timp, numele unui bulgar căruia i-a fost interzis să intre în SUA din cauza corupției. „SUA intenționează să ia măsuri mai dure, măsuri de combatere a corupţiei (…) Acesta va fi doar primul nume, dar vor fi și altele mai târziu. Vom analiza apoi oportunitatea aplicării Legii globale „Magnitski” și a altor măsuri dure,” a spus Herro Mustafa, ambasadorul SUA la Sofia.

Preşedintele, Rumen Radev, a acuzat guvernul condus de Boiko Borisov că pune în pericol supravieţuirea statului din cauza eşecului de a combate corupţia endemică. ”Guvernul şi administraţia ne conduc către colapsul statului şi ne privează de viitorul nostru ca naţiune (…) încălcarea sistematică a legii şi a moralităţii au paralizat sisteme sociale întregi şi instituţii într-un mod fără precedent în istoria tranziţiei Bulgariei,” a spus președintele, pe un ton dramatic, într-un ”mesaj către națiune,” în fața camerelor de luat vederi. În replică,premierul a pus intervenția președintelui pe seama problemelor penale pe care însuşi şeful statului le-ar avea.

mai mult la  universul.net/a-venit-scadenta

Lasă un răspuns